In de rubriek klantcases worden klanten over de samenwerking met Nieman geïnterviewd.

 

 logo Coen Hagedoorn Bouwgroep

Thijs Heutink - Coen Hagendoorn Bouwgroep

Thijs Heutink – Coen Hagendoorn Bouwgroep

basisschool-de-wijngaard voor transformatie

Basisschool De Wijngaard voor transformatie

Project

Transformatie schoolgebouw naar 27 woningen aan de Jacob van Campenstraat in Huizen. De woningen worden in december 2017 opgeleverd.

Interview

Voor dit project is Thijs Heutink, KAM Coördinator / Veiligheidskundige bij Coen Hagedoorn Bouwgroep geïnterviewd door Jurgen Slippens en Leonie Spruijt over de kwaliteitsborging bij dit project.

Waarom de pilot?

We willen altijd kwaliteit leveren en kijken continu naar procesverbetering. We werken standaard via onze interne kwaliteitsborging (IKB). Toen de wet Kwaliteitsborging ter sprake kwam zijn we samen met Nieman gericht gaan kijken wat er op basis van het nieuwe wetsvoorstel nog verbeterd kan worden. De risico-matrix die we hebben opgesteld zijn we vervolgens gaan toetsen in de praktijk. Hierdoor koppel je de theorie direct aan de praktijk.

Wat heeft de pilot opgeleverd?

Door deze aanpak creëer je meer focus op je grootste risico gebieden. Hierdoor kun je goed prioriteiten stellen en controle uitoefenen daar waar je wilt.

Waarom heeft u gekozen voor Nieman kwaliteitsborging?

Nieman is dé specialist op het gebied van kwaliteitsborging. Ze leveren kwaliteit en zijn een fijne samenwerkings- en kennispartner. We houden elkaar scherp en vullen elkaar aan

Zou u dit project en Nieman anderen aanbevelen?

Een goede voorbereiding en risico-inventarisatie is altijd belangrijk. De aanpak van Nieman kan ik iedereen aanbevelen. Het verbeteren van de bouwkwaliteit is van grote waarde en Nieman helpt ons daarbij. Het is een goede leerervaring om dit proces gezamenlijk in te richten.

Vragen?

heeft u vragen over dit project of interview? Neemt u dan contact op met Jurgen Slippens