In de rubriek klantcases worden klanten over de samenwerking met Nieman geïnterviewd.

Ferdinand Borkent- Gerbri Plastics

Ferdinand Borkent, Gerbri Plastics

Pand Gerbri Plastics

Pand Gerbri Plastics

Project

Gerbri Plastics heeft door Nieman Kwaliteitsborging een nulmeting laten uitvoeren om zich als organsiatie goed te kunnen voorbereiden op de Wet kwaliteitsborging.
Lees meer over de Nulmeting

Interview

Voor dit project is Ferdinand Borkent, Purchaser bij Gerbri Plastics geïnterviewd door Patricia Meijerink en Leonie Spruijt over het resultaat en actiepunten van de Nulmeting.

Waarom hebt u gekozen voor een Nulmeting?

Wij zijn gestart met dit project naar aanleiding van de vraag vanuit de markt. We merken dat klanten kwaliteit en de borging hiervan steeds belangrijker vinden. Een klant van ons die prefab wanden produceert, wilde een garantie geven van 25 jaar en dan speelt kwaliteit een grote rol. Zo zijn wij uiteindelijk bij Nieman Kwaliteitsborging terecht gekomen.

Wat heeft de Nulmeting voor uw bedrijf opgeleverd?

We merken dat onze klanten steeds betere en kwalitatieve producten inkopen en produceren dan voorheen. Ook zien we dat onze interne (product)kennis beter wordt door de focus op kwaliteit te leggen. We zien verbeteringen en dat bouwbedrijven niet meer alleen naar prijs kijken, maar de kwaliteit steeds belangrijker wordt. In het buitenland zijn ze daar al veel verder in, zoals in Zwitserland. Gelukkig is er hier in Nederland bij veel partijen ook sprake van een kentering en kijkt men vaker naar kwaliteit. Het gaat de goede kant op. Wij zijn er zelf ook nog niet, documentatie en vastlegging van kwaliteit kan nog beter. Het staat gelukkig niet stil, maar sommige bedrijven hangen achterover door uitstel van de wet en dat is zonde!

Waarom hebt u gekozen voor Nieman kwaliteitsborging?

Door eerdere ervaringen met Nieman, ik heb eerder een kennissessie bij Nieman bijgewoond. Het is een deskundige partij en we hebben al eerder een project gedaan rondom luchtdicht bouwen. Nieman was de eerste naam die bij ons naar binnen schoot. Nieman is een betrouwbare partner. Je merkt het ook bij onze klanten, Nieman heeft een goede naam in Nederland.

Zou u de Nulmeting en Nieman anderen aanbevelen?

De kennis van Nieman is veel waard voor ons. Nieman is duidelijk en weet veel over wet- en regelgeving. Wij vonden het ook erg fijn dat een collega van Nieman één keer per week bij ons op locatie werkte. Dat zorgt voor korte lijnen,  snel schakelen en voor zichtbare vorderingen op het gebied van kwaliteitsborging. Het is altijd prettig samenwerken met Nieman.

Vragen?

heeft u vragen over dit project of interview? Neemt u dan contact op met Patricia Meijerink