Nieman Kwaliteitsborging als externe kwaliteitsborger

 

Nieman Kwaliteitsborging is de enige borger in Nederland die haar werk verricht op basis van meerdere kwaliteitsinstrumenten. Ze heeft ook al 15 jaar ervaring vanuit zowel de regelgeving (de zogenaamde gecertificeerde bouwplantoetsingen) als 30 jaar in de praktijk (kwaliteitscontroles en metingen). Deze ervaring staat volledig ter beschikking aan u. Wij zijn gecertificeerd om kwaliteit te borgen volgens:

  • VKB Instrument SWK
  • Metaalbouwborg
  • BRL 5019 / KiK / KOMO

Ieder instrument heeft z’n eigen kenmerken en toepassingsgebied:

VKB Instrument SWK

Alle bouwers aangesloten bij SWK komen hiervoor in aanmerking. Dit zijn de vnl. (middel) grote bouwers (Heijmans, BAM, Dura Vermeer, Van Wijnen, VORM etc.) Voordeel is dat de eigen interne borging en kwaliteit van de organisatie centraal staat. Wij zijn en worden betrokken bij audits op project -en systeem niveau (audits van organisaties). Verder is het instrument eenvoudig te koppelen aan de verzekerbare garantiewaarborgregeling.  Er is een samenwerkingsovereenkomst met SWK en wij zijn – naast Oculus als externe borger – preferred supplier. We dragen deze rol ook actief uit bij klanten. Lees meer

Primair verantwoordelijk

 

Metaalbouwborg

Speciaal voor alle leden van de Metaalunie en/of bouwers die gespecialiseerd zijn in hallenbouw. Instrument maakt expliciet gebruik van bestaande deelregelingen.
Lees meer 

Primair verantwoordelijk

 

BRL 5019 / BRL 5019 light / KiK / KOMO

Breed inzetbaar instrument. Accent ligt op gecertificeerde bouwplantoetsing en gebruik van certificaten. Dit instrument kent zijn oorsprong vanuit de gecertificeerde bouwplantoetsing. Kenmerk is dus ook dat we hiermee klanten kunnen ‘laten borgen’ omdat we veel van het werk zelf doen.

Lees meer KOMO en lees meer SKW certificatie